Detachering: het is niet alleen een zaak voor Brussel-inside!

Source: A.M. (Agnes) Jongerius i, published on Tuesday, November 28 2017, 14:56.

Tijdelijk werk uitvoeren in een ander Europees land. Iedereen kent de voorbeelden: de Poolse werknemer die in een kas in Nederland werkt of de Portugese arbeider die een weg aanlegt in Duitsland.

Helaas zijn er nog veel misstanden rondom het zogenaamde detacheren van werknemers binnen de Europese Unie. De wetgeving die detacheren mogelijk maakt is daarom hard aan herziening toe. Namens het Europees Parlement onderhandel ik momenteel met de Europese Raad en de Europese Commissie over de aanpassing van de zogenaamde Europese detacheringsrichtlijn.

De onderhandelingen over nieuwe wetgeving zijn naar mijn mening niet alleen een zaak van het Europees Parlement, de Europese Raad of de Europese Commissie. Daarom was ik afgelopen vrijdag in Stockholm om samen met de vakbonden en werkgevers te spreken over de aanpassing van de detacheringsrichtlijn. Daarnaast heb ik waardevolle input ontvangen van de Zweedse minister van Werkgelegenheid en Integratie Johansson.

De komende maanden bezoek ik diverse lidstaten om de meningen in Europa te peilen, want wetgeving is in mijn beleving niet alleen een zaak van Brussel-inside!