Reactie Marietje Schaake op bezoek premier Netanyahu aan Brussel

Source: M.R. (Marietje) Schaake i, published on Monday, December 11 2017, 2:39.

In Brussel spreekt de Israëlische premier Netanyahu straks de Europese ministers van Buitenlandse Zaken. Vorige week besloot de Amerikaanse president Trump eenzijdig Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen en kondigde hij aan de Amerikaanse ambassade naar dezelfde stad te verplaatsen. D66-Europarlementariër Marietje Schaake reageert:

“Met zijn eenzijdige besluit steekt Trump persoonlijk een spaak in het wiel van de toch al zo fragiele vredesbesprekingen. Netanyahu deed daar gisteren in Parijs nog een schepje bovenop met zijn provocerende uitspraken. Europa moet alles op alles zetten om verdere escalatie te voorkomen. Bijvoorbeeld met nieuwe diplomatieke initiatieven.”

“Voor de Europese Unie is het helder: het enige antwoord op het conflict tussen Israël en de Palestijnen is een tweestatenoplossing met Jeruzalem als hoofdstad van beide staten. Deze boodschap moeten we eensgezind luid en duidelijk blijven herhalen. Het is van groot belang dat beide partijen de vredesonderhandelingen zo snel mogelijk weer oppakken.”