Pete Hoekstra begint vandaag als ambassadeur VS

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Wednesday, January 10 2018.

De eerste werkdag van Hoekstra begint met een bezoekje aan de koning. De nieuwe ambassadeur wordt daarvoor opgehaald met een 'galarijtuig', getrokken door twee paarden. Na het overhandigen van de geloofsbrieven, de officiële stukken waarin staat dat Hoekstra bevoegd is om te worden benoemd, kan hij aan de slag.

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma wil Hoekstra 'van harte welkom heten'. Sjoerdsma wil de ambassadeur 'kennis laten maken met de prachtige progressieve kant van Nederland'. "Ik nodig Pete Hoekstra graag een keer uit om samen een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de Schilderswijk. Dan weet ik zeker dat het snel afgelopen zal zijn met de feitenvrije bangmakerij."

GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik: "Goed dat hij zich hier ter plekke kan oriënteren op wat er in Nederland echt speelt voordat hij opnieuw vergaande uitspraken doet."

VVD-Kamerlid Han ten Broeke laat een 'educatief, opvoedkundig traject' voor de nieuwe ambassadeur graag over aan andere partijen. "Als ambassadeur treedt hij op als de vertegenwoordiger van zijn land, niet als politicus. Het is belangrijk om weer een Amerikaanse vertegenwoordiging in Nederland te hebben. De voorspelbaarheid van de Amerikanen is er onder Trump niet groter op geworden, dan is het belangrijk om tekst en uitleg te kunnen krijgen van één van zijn vertrouwelingen."

Het hele artikel is hier te raadplegen.