Jonge Nederlandse ouders krijgen steun van Europa

Source: A.M. (Agnes) Jongerius i, published on Friday, June 22 2018, 3:45.

Nederland stemde gisteren tegen de Europese plannen voor een verbetering van het vader-en ouderschapsverlof. Een meerderheid van de Eerste en Tweede Kamer droeg de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees hiertoe op. Het voorstel wordt wel gesteund door een meerderheid van EU-landen waardoor nu verder onderhandeld kan worden met het Europees Parlement en de Europese Commissie.

“Een modern minister wringt zich in allerlei bochten om de coalitie in Nederland tevreden te stellen. Ik ben blij dat Europa wel vooruit wil voor jonge Nederlandse ouders. Iedereen wil namelijk zijn of haar kind zien opgroeien en een goede start bieden”, aldus PvdA Europarlementariër Agnes Jongerius.

Nederland is op dit moment een matige middenmoter in Europa als het gaat om vader-en ouderschapsverlof. Jongerius: ‘het is belangrijk dat ouders zorgtaken kunnen verdelen. De Europese plannen maken dat waar. Koolmees slaat met zijn tegenstem een modderfiguur in Europa. Nederland is dit keer duidelijk niet het beste jongetje van de klas’.

De minister houdt zich volgens Jongerius tevergeefs vast aan een laatste strohalm door te hopen dat het Europees Parlement de plannen tegenhoudt. “De PvdA staat hoe dan ook achter jonge gezinnen en zal de Europese plannen daarom voluit steunen.”

(persbericht 22 juni)