Paul Tang: May wil een paradijs voor multinationals daar gaat heel Europa de prijs voor betalen

Source: P.J.G. (Paul) Tang i, published on Wednesday, October 3 2018, 3:29.

“Premier May wil een harde Brexit goed praten, een paradijs voor multinationals creëren met de laagste belastingtarieven van de G20. Ze sluit de ogen voor de gevolgen van een harde Brexit voor duizenden banen in de Britse industrie”, dat zegt Paul Tang als reactie op de speech Theresa May.

“Het afdoen van een tweede referendum als een politicans vote, niet een people vote, is een goedkope spin. De Britten waren niet goed geïnformeerd voorafgaand aan het vorige referendum en zijn dat nu een stuk beter. Geen wonder dat de publieke opinie is verschoven, in het voordeel van remain. Zeggenschap over eigen grenzen en vrijheid van de bemoeienis van Brussel, komt tegen een prijs. Een stuk minder vrije handel met de rest van Europa. En daarin is het conservatieve verhaal als kampioenen van het bedrijfsleven en vrijhandel verre van coherent.”

“Premier May kan afgeven wat ze wil op Jeremy Corbyn en de Europese Unie de zwarte piet toespelen, maar het feit is dat met minder dan een half jaar tot de ultieme Brexit deadline er nog geen zicht is op een akkoord. Het is uiterst zorgelijk dat May zich al lijkt neer te leggen bij een no deal uitkomst. En er met een ongefundeerde Britse bravoure denkt dat het VK daar sterker uit zal komen. Je kunt nog zo’n warme banden hebben met Kenia en Zuid-Afrika, je naaste buren blijven altijd je belangrijkste handelspartners. Calais, Zeebrugge en Hoek van Holland komen door deze koppigheid een stuk verder van de Engelse economie te liggen.”