35084 NL - wetsvoorstel
Verzamelwet Brexit - Main contents
Please note
This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.
Dit wetsvoorstel werd op 20 november 2018 ingediend door de minister van Buitenlandse Zaken, Kaag i.
Het Nederlandse kabinet heeft geïnventariseerd of er in de toekomst wetten moeten worden aangepast of moeten worden aangevuld naar aanleiding van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU (Brexit). De verzamelwet Brexit is ontstaan uit het resultaat van die inventarisatie. Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat er geen juridische gaten ontstaan waardoor burgers in de problemen komen. De verzamelwet regelt bijvoorbeeld dat een Brits rijbewijs na de Brexit geldig blijft in Nederland. En regelt ook het recht op arbeid, sociale zekerheid en studiefinanciering voor burgers die door Brexit worden getroffen. In de Verzamelwet worden de voorzienbare gevolgen van de Brexit geregeld. Voor de gevallen die nu nog niet bekend zijn, stelt het kabinet voor om een machtiging van het parlement te krijgen om ook andere wetten waar nodig aan te passen.
Contents
Wijziging van enige wetten en het treffen van voorzieningen in verband met de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (Verzamelwet Brexit)
Bij dit wetsvoorstel werden twee nota's van wijziging en zeven amendementen ingediend. Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer negen moties en in de Eerste Kamer een motie ingediend. (88 stuks)2 |
19 november 2018, koninklijke boodschap, nr. 1
KST350841 Koninklijke boodschap |
2 |
19 november 2018, voorstel van wet, nr. 2
KST350842 Voorstel van wet |
2 |
19 november 2018, memorie van toelichting, nr. 3
KST350843 Memorie van toelichting |
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.
The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.
The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals developments in your chosen topics of interest. Apologies to unregistered users, we can no longer add new users.This service will discontinue in the near future.