Europees Transitiefonds: We gaan kwetsbare regio’s helpen met een steuntje in de rug!

Source: A.M. (Agnes) Jongerius i, published on Thursday, January 17 2019, 3:22.

Goed nieuws, we gaan kwetsbare regio’s helpen met een steuntje in de rug!

Het Europees Parlement heeft ingestemd met ons voorstel voor een Europees Transitiefonds die bedrijven en mensen in kwetsbare regio’s moet ondersteunen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Friesland, Overijssel en Drenthe waar we veel bankkantoren hebben zien verdwijnen. De Europese Unie heeft toen geld vrijgemaakt om baliemedewerkers en administratieve krachten vooruit te helpen.

PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius sprak toen al de ambitie uit voor een breder Transitie fonds; “Op deze manier zijn we in Europa solidair met regio’s waar de klappen vallen, dat moet in de toekomst nog veel meer gebeuren.”

Het is daarom écht overwinning dat er nu een breder toegankelijk Europees Transitiefonds komt!

Het Europees Transitiefonds is een aanpassing van het voormalige Europees Fonds voor aanpassingen aan de globaliseringen (EFG). Dit fonds vonden wij te beperkt en veel mensen vielen net buiten de boot. Wanneer bedrijven sluiten of herstructureren vanwege toenemende internationale concurrentie, door nieuwe technologische ontwikkelingen of door aanpassingen die nodig zijn om klimaatverandering tegen te gaan, dan willen we dat mensen sneller aanspraken kunnen maken op een steuntje in de rug vanuit Europa.

Daar is nu een meerderheid voor in het Europees Parlement!