Kabinet "Schande I"

Source: Jonge Socialisten in de PvdA (JS) i, published on Tuesday, July 2 2024.

Vandaag is het kabinet Schoof aangetreden. Een kabinet vol fascistisch en racistisch gedachtegoed en ronduit incompetent mensen. Een kabinet dat een fikse boete wil geven aan iedereen die (in hun ogen) te lang doet over hun studie. Een kabinet dat het minimumloon niet zal verhogen, ondanks de inflatie. Een kabinet dat de spreidingswet juist weer wil intrekken en voorstander is van onmenselijke migratieplannen. Kortom, een kabinet dat problemen wil veroorzaken in plaats van oplossen!

Dit is een kabinet dat niets geeft om milieu, klimaat of duurzaamheid. Kabinet Schoof is een nieuw dieptepunt in de Nederlandse geschiedenis: praktisch alle plannen van dit kabinet zijn onhaalbaar, onwettelijk en simpelweg ondoeltreffend.

Daarom heeft de JS besloten dit opiniestuk te schrijven en te delen, tezamen met een bewerkte variant van de bordesfoto van deze regering. In onze variant van de bordesfoto zijn de gezichten van de ministers bedekt met ofwel hun grootste schandaal, ofwel een clownsgezicht.

Dit kabinet bestaat uit acht personen met een flink schandaal of een flinke controverse op hun naam. De andere acht zijn echter zeker niet schandeloos, zij kiezen er bewust voor om deel te nemen aan het PVV circus met alle gevolgen van dien. Er zijn er ook een paar die beweren zich in te gaan zetten ter controle van de andere acht en ter bewaking van de rechtsstaat. Op zichzelf een nobel doel, maar hoe bijzonder is het dat deze vanzelfsprekend doelen gesteld moeten worden? En hoe haalbaar is dat nu eigenlijk als deze mensen je collega’s zijn? Deze mensen liegen tegen zichzelf en tegen de kiezer als ze zeggen dat het allemaal wel goed komt, dat ze elkaar goed in de gaten houden en dat de rechtsstaat met een kort statement beschermd is. Om die reden bestempelen we deze mensen, voorlopig “schandaalloos” maar zeker niet zonder schuld, als clowns.

De andere acht hebben wel een schandaal op hun naam staan en krijgen deze dan ook als stempel van ons. Omdat we natuurlijk niet zomaar mensen kunnen bestempelen als racisten, fraudeurs, xenofoben, etc, zullen we per persoon toelichten hoe we bij de betreffende benaming zijn gekomen. Deze uitgebreide uitleg is terug te vinden in het onderstaande pdf’je.

Opiniestuk 'kabinet Schande I'